Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konser hizmet alımlarında kamu zararına neden olunduğu iddialarına ilişkin hazırlanan iddianameyi kabul etti. Mahkeme, 5’i tutuklu 14 sanığın “nitelikli zimmet” suçundan yargılanacağı davanın ilk duruşmasının 6 Ocak 2026 tarihinde görüleceğini duyurdu.
Soruşturmanın geçmişi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, MASAK ve Sayıştay raporları ile bilirkişi incelemeleri doğrultusunda 32 konser hizmet alımı sırasında 154 milyon 453 bin 221 lira kamu zararı oluştuğu tespit edildi.
23 Eylül’de gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında eski belediye yöneticilerinin ve özel şirket yetkililerinin de yer aldığı 14 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 5’i tutuklanırken, 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yargılama süreci başlıyor
İddianamede sanıklar hakkında, “nitelikli zimmet” suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Dava süreci boyunca belediyede görevli bazı eski isimlerin tanık olarak dinlenmesi bekleniyor.
Kamuoyunda geniş yankı
Ankara’da büyük yankı uyandıran dava, belediyenin kültür ve etkinlik harcamalarının denetimi konusunda yeni tartışmalara yol açtı. Uzmanlar, bu tür olayların kamu yönetiminde mali şeffaflığın önemini bir kez daha hatırlattığını belirtiyor.
