ABD bizim yolladığımız maskeleri PKK’ya mı verdi? Günlerdin konuşulan konu bu.

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir'in bugünkü yazısının da konusu buydu.

Şendir, "ABD’nin PKK’nın Suriye koluna ciddi bir tıbbi malzeme yardımında bulunduğu bilgisi doğru" dedikten sonra, maskelerin 13 Nisan günü Haseke kentine bağlı Şeddati bölgesinde teslim edildiğini de vurguladı.

Bunun ilk teslimat olmadığını da belirten Şendir, "27 Mart haftasında da yine teslimat yapılmış PKK’nın Suriye koluna" diye de devam etti.

ABD, bizim yolladığımız maskeleri PKK’ya mı verdi

Şendir'in yazısının devamı şöyle:

ABD gizli kapaklı yapmıyor bu işi hatta DAEŞ’e karşı oluşturulan görev gücünde görev yapan sivil işlerden sorumlu Albay Jennifer Smith, “Ortaklarımıza herhangi bir malzeme veya ekipman teslim ettiğimizde, güvenliği sağlama ve nüfusu güvende tutma yetenekleri güçleniyor” diye açıklamalar yapıyor.

Görev gücünün sosyal medya hesabında malzeme tesliminin haberi veriliyor ama “Güvenlik gerekçesiyle farklı fotoğraf kullanıyoruz” diyorlar.

Bu yardımın kılıfı da hazır, cezaevindeki “DAEŞ mahkûmlarının kaçması ya da isyanına karşı yapılıyor bu yardım” diye açıklıyor ABD gerekçelerini.

Sonuç mu, Türkiye’den giden yardımların ABD tarafından terör örgütüne verildiği iddiası yanlış ama ABD Savunma Bakanlığı, kendi vatandaşının bulmakta güçlük çektiği ürünleri bir şekilde PKK’nın Suriye koluna iletmeye devam ediyor.

Sadece ABD değil Fransa da koronavirüse aldırmadan bölgede halen iş tutmaya çalışıyor.

Barzani yanlısı gruplar ile PKK yanlısı gruplar arasındaki gerginliği sona erdirmek için Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın yolladığı heyet Rojova’da temaslarda bulunup, birlik olmanın önemini anlatıyormuş.

Başka söze gerek yok herhalde...

Maske diplomasisine bak, anla...