ABD Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabı 'US Embass Turkey' Bugün gazetesi eski yazarı firari FETÖ'cü Ergun Babahan'ın Devlet Bahçeli hakkında attığı twetti beğendi.

Firari FETÖ'cü Ergun Babahan, tweetinde, "Türkiye halkları Bahçeli'siz bir siyaset dönemine hazır olmalı" diye paylaştı.

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı, beğenilen tweetin kasten değil, yanlışlıkla olduğunu belirterek, "Bugün büyükelçiliğimizin Twitter hesabından ilgisiz bir mesaj yanlışlıkla beğenilmiştir. Söz konusu hatadan ve yaratmış olabileceği kafa karışıklığından dolayı özür diliyoruz" denildi.

GENEL SEKRETER ATAMAN'DAN TEPKİ

MHP Genel Sekreteri İsmet Ataman da Ergun Babahan'ın tweetine yanıt verdi. Ataman "12 Eylül 1980'de ABD'nin Türkiye Büyükelçisi James Spain, görevi sonunda verdiği bir mülakatta, 'Türkiye'yi Türkeş'e teslim etmedik' demişti. Dün Türkeş'siz Türk milliyetçiliği planı yapanlar bugün Bahçeli'siz MHP planı yapıyor. Ayrıca Türkiye'de Türk halkları yoktur. Büyük Türk milleti vardır. Türk milletinin lideri de Sayın Devlet Bahçeli'dir. Çok şükür başımızdadır, dosta güven düşmana korku verir" açıklamasında bulundu.