AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a ABD'nin terör örgütü YPG'ye sağlık malzemesi ve maske yardımı yaptığı iddiaları soruldu.

"ABD'nin terör örgütü YPG'ye maske gönderdiğine dair bir bilgi var ama teyit edilmiş bir şey değil" diyen Kurtulmuş, "Ama şunu söyleyeyim; herkes kendi tıynetinde olanı ortaya koyar. Bu temel bir kuraldır; insanlar tıynetlerini asla değiştiremezler.

'İçimiz burkuldu'

Bizim tıynetimizde merhamet vardır, vefa vardır, yardımlaşma vardır. Biz New York'taki insanların sapır sapır döküldüklerini, ceset torbalarının yollarda olmalarını, hele hele bunların birçoğunun da yoksul mahallelerin insanlarını gördüğümüz, bildiğimiz her haber programından sonra içimiz burkuldu" şeklinde konuştu.

'İnsanlık olarak yardım ettik'

Açıklamasının böyle bir şey varsa bundan rahatsız olduklarını ifade eden Kurtulmuş, "Biz insanlık olarak yardım ettik, eğer ABD hükümeti de bir şekilde terör gruplarına yardım yapıyorsa onlar da tıynetinde olanları yapıyorlar. Maskeyi bırakın, umarız oradaki terör gruplarını destek vermeyi sürdürmezler. İnsanlığımızı gösteriyoruz, böyle bir şey varsa bundan rahatsız olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.