Türkiye, koronavirüs sürecinde 55 ülkeye tıbbi malzeme yardımı yaptı.

Bu ülkelerden biri de dünyanın süper gücü Amerika Birleşik Devletleri.

Türkiye, dünyanın süper gücü olmasına rağmen ABD'ye de yardım yolladı ve uçaklarla tıbbi malzeme gönderdi.

Ancak ne var ki ABD'nin de aynı zamanda Kuzey Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terörist PKK'ya tıbbi malzeme yardımı yaptığı ortaya çıktı.

Yani biz ABD'ye gönderdik, onlar da terörist örgüt PKK'ya yardım gönderdi.

Olay Türkiye'de şaşkınlık yarattı.

Ancak buna rağmen Türkiye tıbbi mazleme taşıyan bir uçağı daha ABD'ye gönderdi.

İkinci TSK uçağı da ABD'nin başkenti Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü'ne ulaştı.

Andrews Hava Üssü'ne inen TSK uçağını Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Hava Kuvvetleri Bölgesel Direktörü Hv.Plt.Tuğg. Matthew Isler ve Silahlı Kuvvetler Ataşesi Hv.Plt.Tuğg. Kadircan Kottaş karşıladı.

Havaalanında konuşma yapan Kılıç şunları söyledi:

- 3 gün içerisinde Andrews Hava Üssü'ne ikinci gelişimiz. Arkada sadece bir C-130 uçağı değil, bu uçağın arkasında yatan vizyonu da görmek lazım. Türkiye'nin 17 senedir sağlık alanında yaptığı yatırımlarla COVID-19'a hazırlıklı olarak göğüs gerebilmesinin, Türk halkının arkasında sağlık bağlamında bir açık yaşanmadan durabilmesini sağlayan vizyon yatıyor.

- Bunun arkasında Türkiye'nin ekonomik gücü yatıyor. Bunun arkasında Türkiye'nin dost, müttefik ülkelere yardımcı olabilmek konusunda erişmiş olduğu güç yatıyor. Biz bugün 50'nin üzerinde ülkeye, tıbbi teçhizat yardım gönderebilecek bir konumdayız. ABD'ye de aramızdaki müttefiklik ilişkisi çerçevesinde sayın cumhurbaşkanımızn başlatmış olduğu, bu operasyon doğrultusunda gönderilen ikinci yardım uçağımız bugün buraya hasıl oldu.

- Son dönemde çok ciddi şeyler yapıldı. Bugün 50'nin üzerinde ülkeye yardım yapıldı. Çok gurur verecek günler yaşıyoruz. Amerika'da bunun yansıması olumlu oldu. Türk halkının Amerikan halkıyla dayanışmasının bir yansımasını tezahür ediyor bu yardım.

Editör: Haber Merkezi