Yıllardır kara savaşına hazırladıkları terör örgütü PYD/PKK, Türkiye'nin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatlarıyla hezimete uğrayınca, ABD yüzünü Ege'ye çevirdi. Yunanistan'ı aşırı silahlandırıp Türkiye'ye saldırması için cesaretlendirmeye çalışıyor

EMPERYALİSTLER PETROL KOKUSU ALDI

Doğu Akdeniz'de dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz rezervi yatıyor. Batılılar, tıpkı yüz yıl önce olduğu gibi, Türkiye'nin kendi Münhasır Ekonomik Bölge'sinden elini çekmesi için büyük bir savaş başlatmaya hazırlanıyor. Birinci Dünya savaşında Irak, Suriye, Arabistan ve Basra Körezi'ndeki petrol bölgeleri elinden alınan Türkiye, şimdi de Doğu Akdeniz'deki zenginliklerden mahrum bırakılmak isteniyor.

SON ÇARE SAVAŞ ÇIKARTMAK

Son dönemlerde savunma sanayiinde yaşanan gelişmeler de Batılı ülkeleri rahatsız etti. Türkiye'yi silah ve ekonomik yaptırımlarla köşeye sıkıştırmak isteyen emperyalistler, Ankara'nın Doğu Akdeniz'den elini çekmesi için son çare savaş çıkartmayı görüyor. Ancak Türk ordusuyla doğrudan savaşmaya cesaretleri olmadığı için yine yüz yıl önceki gibi Yunanistan'ı üzerimize saldırtmaya çalışıyorlar. Doğrusu batının kuklası Atina hükümeti buna dünden razı.

NATO TATBİKATINDA BÜYÜK SKANDAL

Batılılar Doğu Akdeniz'deki zenginliklere kavuşmuş bir Türkiye'nin süper güç olacağını ve bir daha durduramayacaklarını çok iyi biliyor. Bu yüzden Türk donanmasını yok etme hedeflerini gizlemiyorlar bile. Bunu önce 2017 yılında Norveç'te gerçekleştirilen NATO tatbikatında, Atatürk ve Erdoğan'ın resimlerini düşman panosuna asarak gösterdiler. Hemen ardından özürler dilense de mesaj Ankara tarafından net olarak anlaşıldı.

SENARYO YAYINLANDI BİLE

İkinci adımı ABD Deniz Kuvvetleri düşünce kuruluşu USNI'nin geçen yıl yayınladığı, ABD donanmasının Türk donanmasına saldırmasını konu alan senaryoda gördük. Metinde 'dost görünümlü güçlü bir düşman' ifadesi kulanılarak açıkça Türkiye tarif ediliyor. Senaryoda, bir NATO ülkesine (Türkiye) karşı, bir başka NATO ülkesi (Yunanistan) savaşı kışkırtışılıyor ve peşi sıra ABD, tüm askeri ve siyasi gücü ile Yunanistan'ın yanında Türkiye'ye karşı savaşa katılacağını açıklıyor.

İSRAİL DE İŞİN İÇİNDE

Yine geçtiğimiz yıl ABD ile Yunanistan ve İsrail, kod adı 'İntikam' olan ortak bir deniz tatbikatı gerçekleştirdi. Senaryoya göre "Yunanistan'ın doğusundaki büyük düşman" hedef alınmıştı. Her üç senaryoda, Türkiye'nin Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'de çıkarlarını korumak için Yunan deniz gücü ile karşı karşıya kaldığında İsrail ve Amerikan gücünün Yunanistan'ın yanında olacağı ve Türk donanmasını imha edebileceği mesajı veriliyor. 
 


 

Editör: Haber Merkezi