Osmanlı hanedanının Suriye’ye yerleşen bölümünün son evladı, 2. Abdülhamid’in torunu Orhan Osmanoğlu Twitter’da paylaştığı nevresim ürünleriyle gündeme geldi. Twitter’da nevresim fotoğrafının üzerine fiyat etiketi koyan Osmanoğlu, akıllara “Nevresim mi satmaya başladı?” sorularını getirdi. Payitaht dizisi için danışmanlık da yapan Osmanoğlu’na “Atalarının mirasını nevresim satarak mı yaşatıyorsun!” eleştirileri geldi.

YANLIŞ ANLAŞILDI KONU BAŞKA YERLERE GİTTİ

Twitter’da gönderilerinin altına “Şehzadem” etiketleri paylaşılan Osmanoğlu, Abdülhamid’in son kuşak torunu olarak “sosyal medya esnafı” şeklinde tepki aldı. Profilinde çift kişilik nevresim takımını %35 indirimle sattığına dair tweet atan Osmanoğlu’na gelen ağır ithamlar sonucu olay açıklık kazandı. Önceki tweetlerinde bazı markaları hedef alarak gündelik kıyafet ve ürünlerin fazla pahalıya satılmasını alaycı bir şekilde eleştirdiği fark edilen Osmanoğlu daha evvel paylaştığı ceket, mont ve ayakkabı tweetleriyle markaların fiyatlandırma politikalarını ve “sosyal demokratların neden bunları eleştirmediğini” yazmış.  

SOSYAL DEMOKRATLARDAN SERT TEPKİ 

“Camilere ve Umreye israf diyenler bunlara ne diyecek?” gibi sosyal demokrat kesimi hedef alan paylaşımları ve konunun başta bir yanlış anlamayla başlayıp politik bir hale gelmesi Osmanoğlu ile Twitter kullanıcıları arasında polemiği artırırken muhalif kesimden sert tepki alan Osmanoğlu’na “Bunlar yüksek sınıf yabancı markaların ürünleri ve fiyatlandırma politikalarının yanı sıra ülkedeki vergi seviyesi bu ürünlerin fiyatlarını bu hale getiriyor. Bunun suçlusu muhalefet değil. Parasını kazanan isterse alabilir fakat düşük gelirli vatandaş ekonomik sıkıntı içerisindeyken bu kadar ibadethane yapılması da doğru değil. Eğer israfsa da oldukça kişisel, toplumsal değil” eleştirileri geldi.

Editör: Haber Merkezi