Koronavirüsün ekonomi üzerindeki kötü gidişatı devam ederken 81 ülke IMF'den borç talep ettiklerini bildirdi. Bu talepten sonra akıllara stratejist Abdullah Çiftçi geldi. Çiftçi, salgın için teknolojik toplumun testi yapılıyor derken yakın zamanda ülkelerin IMF'den borç isteyeceklerini de CNN Türk canlı yayınında söylemişti

1 trilyon dolarlık kredi

Uzmanlar küresel bir durgunluk dönemini işaret ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile yaptığı görüşmede dünya genelinde 81 ülkenin para yardımı istediğini bildirdi.

Georgieva, 1 trilyon dolarlık kredi verebileceklerini ifade etti.

Söyledikleri bir bir gerçekleşiyor

2016 yılında attığı tweetlerle teknolojik topluma virüs ve benzeri olaylarla geçileceğini söyleyen Abdullah Çiftçi'nin dedikleri birer birer gerçekleşiyor. Son olarak katıldığı CNN Türk canlı yayınında flaş ifadelerde bulunan Abdullah Çifti, virüsü yayanın da Çin'in para piyasasına hakim olanın da, IMF'yi ellerinde tutanın da aynı akıl olduğunu belirtmişti. Çiftçi, 20. yüzyılın toprak işgali 21. yüzyılın ise zihin işgali olduğunu söylerken bu kurguları yapan akıl için de tahminlerde bulunmuştu. Bu tahminlerden birisi de ülkelerin IMF'den borç istemesiydi. 

Microsoft devreye girdi

Çiftçi, bu aklın yeni bir kripto sistem ile rezerv parayı yine ellerine geçireceklerini söylemiş, bitcoinin ise bunun bir deneme sürümü olduğunu ifade etmişti. Dün edinilen bilgilere göre Microsoft yönetim kurulunda bulunan bir grup yeni kripto para için kolları sıvadı.

Microsof'ta geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu başkanı Bill Gates istifa ederek ayrılmıştı. 

Editör: Haber Merkezi