TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir süredir gündemde olan Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklama yaptı.

Özel şu ifadeleri kullandı:

- ‘Abdullah Gül Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı mı?' Değil. Abdullah Gül'ün Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olması mümkün değildir.

- Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı ilgili kanuna göre; Cumhuriyet Halk Partisi'nin Meclis Grubu tarafından aday gösterilecektir.

- Elbette partimizin yetkili organlarında tartışıldıktan ve bu konu olgunlaştıktan sonra adaylaşacaktır. 
- Ancak bu grubun grup başkanvekili olarak ve bu partinin yetkili kurullarını çok iyi tanıyan birisi olarak açık yüreklilikle söylemek isterim ki: Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı, Cumhuriyet Halk Partilileri rahatsız edecek, Cumhuriyet Halk Partililerin adaylığından memnuniyetsizlik duyacağı hiç kimse olmayacak.

- O yüzden bugün tekrar ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Abdullah Gül'ün Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olma gibi bir konu gündemimizde yoktur. İhtimal dahilinde değildir. Bu haberleri kesin bir dille yalanlıyoruz.

Editör: Haber Merkezi