Kurban Bayramı'nın ilk gününde vatandaşların kimi belediyelerin kurduğu sabit ve mobil mezbahada kimi de evlerinin bahçesi ve arazilerde kurbanlıklarını tekbirler eşliğinde kesti.

Kurbanını kesmeye çalışan bazı vatandaşlar bıçakla kendilerini yaralandı.

Başkentte kurban keserken yaralananlara hastanelerin acil servislerinde müdahale edildi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servislerinde yoğunluk yaşandı.

Ankara'nın çeşitli noktalarında kurban keserken ya da kesilen kurbanların etini doğrarken yaralananların tedavileri ayakta yapıldı.

İstanbul'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurban kesimi sırasında yaralanan 582 kişi hastaneye başvurdu.

Yaralıların büyük çoğunluğu yapılan müdahalelerin ardından taburcu edilirken, bazılarının ise tedavisi sürüyor.

Bu arada, bağlanan ipin kopması sonucu hayvanın kendisini savurmasıyla yaralanan bir vatandaş da Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi için başvurdu. Vücudunda çeşitli yaralar olan ve kaburgaları zedelenen vatandaşın genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bazı vatandaşlar ise bıçak kesiği ve kemik batması gibi çeşitli sebeplerle hastanede tedavi gördü.

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesine bıçak ve darbeye bağlı yaralanmalar nedeniyle gelen kişiler de tedavi altına alındı.

Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Erzincan'da kurban keserken çeşitli nedenlerle yaralanan çok sayıda vatandaş hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Tedavileri yapılan vatandaşların kimi taburcu edilirken bazıları da müşahede altında tutuldu.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da, kurban kesmek isterken kendisini yaralayanlar hastanelerde yoğunluk oluşturdu.

Gaziantep'te kurban kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 30 kişi, Şehitkamil Devlet Hastanesine başvurdu.

Editör: Haber Merkezi