Ülkenin en ünlü televizyoncularından Acun Ilıcalı Fox TV’ye dava açtı. Yıllardır yayın hayatını sürdüren Fox TV’de yayınlanan “Sofrada” isimli programın TV8’deki Yemekteyiz programından kopya edildiğini iddia etti. Konuyu hırsızlık olarak nitelendiren Acun Ilıcalı Fox TV’ye dava açtı.

ÇALINTI OLDUĞU İSPATLANDI

Işık Üniversitesi akademisyeni Emrah Dönmez’in hazırladığı rapor programın çalıntı olduğunu ispatladı. Ilıcalı programın ana hatları dışında akışının ve içeriğinin ne kadar kopyalandığının incelenmesi için Işık Üniversitesi’ne başvurdu. Ortaya çıkan analizle beraber bilirkişi raporu Ilıcalının haklı olduğunu gösterdi. Kamera açılarından kurguya, hatta mekân seçimi ve programın TV’lerde ilk göründüğünden bu yana en ayırıcı özelliği dış sese kadar aynı gözüktüğü ispatlandı.

TÜM YASAL HAKLARIMI KULLANACAĞIM

Tespit süreciyle ilgili açıklama yapan Ilıcalı "Belge, Fox TV'nin formatımızı çaldığını ispatlamış oldu. Tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Fox TV avukatları, avukatım Hakan Öncel'le üç kez görüştü. En son görüşmede avukatıma para teklif ettiler, biz kabul etmedik. Benim için fikir hırsızlığının normal hırsızlıktan hiç farkı yok" ifadelerini kullandı. Yüklü miktarda para verilip hakları alınan bir programın direkt kopya edilmesini eleştiren Ilıcalı fikir hırsızlığının maddi hırsızlıktan farkı olmadığını, yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını söyledi.