Fox TV'de yayınlanan “Zuhal Topal’la Sofrada” ile “Yemekteyiz” programları arasındaki fikir hırsızlığı davasında Acun Ilıcalı’dan flaş bir açıklama geldi.

ÇIKAN HABERLERİ YALANLADI

TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı’nın “Zuhal Topal’la Sofrada” programının kendi kanalında yayınlanan “Yemekteyiz” programından çalıntı olduğuna dair açılan davanın mahkeme tarafından reddedildiğine yönelik çıkan haberlerle ilgili Ilıcalı’dan açıklama geldi.

“DAVA SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Basında yer alan haberlere ve sosyal medyadaki çalkantılara yanıt veren Ilıcalı dava sürecinin devam ettiğini ifade etti ve “Kamuoyuna saygı duyuyoruz” şeklinde açıklama yaptı. TV8 ile Fox arasında yaşanan fikir hırsızlığı gerekçesiyle hukuksal boyuta taşınan olayda “Zuhal Topal’la Sofrada” programının durdurulması talep edilmişti. Davaya karşılık olarak Fox TV, programlarının yurtdışında yayınlanan “Momsters” adlı programdan Türkiye’ye adapte edildiğini öne sürdü.

FOX TV’NİN AVUKATINDAN İTİRAZ

Fox TV’nin avukatı format haklarının ihlali gerekçesiyle açılan davanın reddini isteyerek “Yemekteyiz adlı programın format haklarının ihlal edildiği iddiasıyla dava açmış ancak bu dava reddedilmiştir. Ilıcalı’nın ihtiyati tedbir istemi, hukuka aykırı niteliktedir. Davaya itiraz ediyor ve davanın reddine karar verilmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“TEK FARK SUNUCUSU”

Davanın bilirkişiye gidip TV8 aleyhine kararlar çıkmasının yalanlanmasının ardından dosyanın bilirkişiye yeni gideceği öğrenildi. Mahkemenin, programlar arasında benzerlik var mı yok mu öğrenmek için dosyayı bilirkişiye gönderdiği açıklandı. Ilıcalı dava dilekçesinde “Zuhal Topal’la Sofrada” programını tiye alarak “tek fark sunucusu” şeklinde belirtti.

FORMAT SAHİPLERİNDEN BİRİ ESKİ YAPIMCISI ÇIKTI

Fox TV’nin format sahiplerini açıklamasının ardından ortaya çıkan isimlerden Ramazan Uzan’ın eskiden Show TV ekranlarında yayınlanan Yemekteyiz’in yapımcılarından olduğu ortaya çıktı. Bu durum dava sürecinde Acun Ilıcalı’nın elini güçlendirdi. Bu durum eskiden Yemekteyiz programında çalışan yapımcının formata kaynanalar ekleyerek yeni bir içerik sunarmış gibi göstermesine neden oldu.

“MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI HAZIRLAR”

Fox TV’nin fikir hırsızlığı yaptığın dile getiren Ilıcalı Fox TV’nin savunmasını olayı meşrulaştırmak için çabaladıkları şeklinde yorumladı. Ilıcalı “Minareyi çalan kılıfını hazırlar” şeklinde açıklama yapmış ardından katıldığı bir internet programında “O zaman O Ses Kaynanalar’ı da yapın” diyerek Fox TV’yi tiye almıştı

Editör: Haber Merkezi