İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Adalet Bakanlığına 15 bin personel! Bakan Akın Gürlek detayları duyurdu

Adalet Bakanlığına 15 bin personel! Bakan Akın Gürlek detayları duyurdu

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak. Adalet Bakanı Akın Gürlek, başvuruların 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden alınacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Adalet Bakanı Akın Gürlek, personel alımına ilişkin başvuru takvimi ve kontenjan dağılımına yönelik detayları kamuoyuyla paylaştı.

Başvurular haziran ayında yapılacak

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yaptığı açıklamada personel alım ilanının Resmi Gazete ile Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanacağını belirtti. Adayların başvurularını 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirebileceğini ifade etti.

15 bin kişilik kadro oluşturulacak

Yapılacak alımlar kapsamında 8 bin personel adliyelerde, 6 bin 100 personel Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde, 900 personel ise icra dairelerinde icra kâtibi olarak görev yapacak. Yeni istihdamla birlikte adalet hizmetlerinin daha etkin ve hızlı yürütülmesinin hedeflendiği belirtildi.

Adalet teşkilatının insan kaynağı güçlendirilecek

Yeni personel alımının adalet teşkilatının ihtiyaç duyduğu kadroların güçlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Bakan Gürlek, yapılacak istihdamın hem merkez hem de taşra teşkilatlarında hizmet kapasitesini artıracağını ifade etti. 

İlan detayları yayımlanacak

Başvuru şartları, kadro dağılımları ve diğer teknik ayrıntıların ilan metniyle birlikte duyurulacağı bildirildi. Adayların başvuru sürecine ilişkin tüm bilgilere Resmi Gazete ve Adalet Bakanlığının resmi kanalları üzerinden ulaşabileceği kaydedildi.