Almanya'da çete lideri Sanger Ahmadi, Alman polis memurlarını ölümle tehdit etti. 35 yaşındaki Sanger Ahmadi yetkilileri alarma geçirdi. Focus'un haberine göre çete lideri yayınladığı videoda, rahat bırakılmaması durumunda Frankfurt'ta yaşayan Afganları cinayete teşvik edeceğini açıkladı. 

"AFGANLARI SALARIM"

“Lions-Cartel” adlı uyuşturucu çetesinin başında olan Ahmadi beş federal eyalette 30 suç isledi. İşlediği suçların ardından 2017 yılında Afganistan'a sınır dışı edildi. Yayınladığı videoda Alman polisini hedef alan çete lideri "Frankfurt ve çevresinde yeterince Afgan var. Hepsi de sınır dışı listesinde ve her şeyi yapmaya hazırlar. Eğer bizi kızdırmaya devam ederseniz, sınır dışı listesinde yer alan 100 Afgan'ı üzerinize salacağımdan emin olun.” açıklamasında bulundu.

POLİSLERE KORUMA

Video sonrası Bild gazetesine açıklamalarda bulunan Alman Polis Teşkilatı Başkanı Rainer Wendt polis ailelerinin ve yakınlarının yakın korumaya alınacağını belirtti.

"ÇETE LİDERİ TÜRKİYE'DE"

Sanger Ahmadi eylül ayının ortalarında Instagram'dan yayınladığı videoda ikametgahının değiştiğini, yeni evinin İstanbul olduğunu açıklamıştı.

Ahmadi haberlerin ardından ise yanlış anlaşıldığını iddia ederek özür videosu yayınladı. Ahmadi şunları söyledi:

“Bild gazetesinde yayınlanan haberi defalarca izledim. Kim hazırladı bunu bilmiyorum. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Bizler sadece Almanya'ya değil, Avrupa Birliği'ne de çoğu şey için müteşekkiriz. Ve tekrardan bütün Almanya'dan, polislerden, polis ailelerinden, ilgili makamlardan özür dilerim. İnsanlar hata yapar, bu da benim bir hatam oldu. O duruma düşmemem gerekiyordu, ama hatamı anladım. Umuyorum ki özrümü kabul edersiniz. Kimseyi incitmeyeceğimizden emin olabilirsiniz. Sizlere garanti ederim...”