İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Ahbap Soruşturmasında Fatih Portakal da İfadeye Çağrıldı

Ahbap Soruşturmasında Fatih Portakal da İfadeye Çağrıldı

Ahbap soruşturmasında Ece Üner, Fatih Portakal ve diğer ünlüler ifadeye çağrıldı. Detaylar ve gelişmeler için tıklayın.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl
Ahbap Soruşturmasında Ünlü İsimler İfadeye Çağrıldı

İfade Süreci

Ahbap soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Ece Üner, Fatih Portakal, Feyza Altun, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter ifadeye çağrıldı. Adalet Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bu isimlerin ifadeye çağrılacağı öğrenildi ancak ifade işlemlerinin ne zaman gerçekleştirileceği konusunda detay verilmedi.

''Ahbap Vah Ahbap''

Ahbap soruşturması başladığında, şarkıcı Gökhan Özoğuz sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştı. Özoğuz, paylaşımında "Ah ahbap vah ahbap. Hep böyle mi olacak bu işler? Bir kere de şaşırsak şu memlekette. Bakalım gerçekliği dökülsün ortaya da.” ifadelerini kullanmıştı.

Ece Üner Açıklama Yaptı

Televizyon ekranlarından tanınan Ece Üner, Ahbap skandalı patlak verdiğinde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Türk halkının ortak dayanışma ruhuna ve güven duygusuna vurduğu darbe nedeniyle lanetliyor, olayın tüm boyutlarının aydınlatılmasını adaletin yerini bir an evvel bulmasını kamu vicdanı adına talep ediyorum" demişti.

Fatih Portakal Ne Dedi?

Gazeteci Fatih Portakal, Ahbap soruşturması başladığında X Hesabında şu paylaşımı yapmıştı: "Toplum kahramanlar yaratmayı seviyor. Hayal kırıklıkları neden sürekli yaşanıyor? Ya toplum saf ya da karşı taraf çok zeki gibi basit açıklama cevap değil. Veya usulsüzlükler varsa neden şimdi ortaya çıktı? 10 yıldır ne nasıl denetleniyor? Ülkede her türlü senaryoya açığım."

Erişim Engeli Getirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ahbap Derneği'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Haluk Levent'in sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Soruşturma, bağış paralarının şahsi hesaplara aktarılması, kara para aklama ve bahis iddialarını içeriyor. Bu kapsamda, Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur’un da aralarında bulunduğu 27 kişi tutuklandı.

Ahbap Soruşturması Devam Ediyor

Ahbap Derneği üyesi ve dernek çalışanlarıyla bağlantılı olduğu belirlenen, derneğin kurucusu Haluk Levent'in de aralarında bulunduğu 17 şüpheli, 12 Temmuz'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Çalışmaların devamında 9 zanlı daha yakalanmıştı. Şüphelilerden biri emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 25 şüpheliden 14'ü tutuklanmış, 11 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı. Oğuzhan Uğur'un da aralarında bulunduğu 10 zanlı gözaltına alınmış ve Uğur tutuklanmıştı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 27'ye yükselmişti. Ayrıca, derneğin ve bazı şüphelilerin mal varlıklarına el konulmuştu.