İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yağmur Meltem Şişli, İSMEK'te yaptığı konuşma sırasında kadın bölge temsilcilerini taciz etmiş, "Bunları akşam itfaiyecilerle buluşturun. Bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar” ifadelerini kullanmıştı. Yaşanan bu skandal olaydan sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hareket geçerek söz konusu olayla ilgili bir müfettiş görevlendirdi

Ahlaksız Sözler Söyleyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli İçin İmamoğlu'ndan Açıklama!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (İSMEK) başörtülü kadın çalışanlara hakaret ediliği iddiasıyla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini açıkladı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir yöneticinin, İSMEK çalışanlarına yönelik basında yer alan muamelesi asla kabul edilemez. Konuyu, bahsi geçen işyerinde bütün yönleriyle incelemek üzere bir iş müfettişimizi görevlendiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

İBB YALANLADI

BB’den konuya ilişkin yapılan açıklamada ise 19 Ağustos 2019’da İSMEK Bölge Sorumluları ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü ile İBB Saraçhane binasında, sorumluluklar ve yeni dönem kayıtları ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldığı, toplantıda kişilerin temel hak ve özgürlüklerini konu alan herhangi bir konuşma gerçekleşmediği, giyimi ve kuşamı dolayısıyla hiçbir kadın çalışanın mağdur edilmediği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi