Yaklaşık 2 yıl önce oğlu Yavuz Yılmaz'ı kaybettikten sonra fiziksel olarak bitap düşen eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Sosyal medyada Mesut Yılmaz öldü mü tartışmaları yapılırken Eski Hakem ve doktor Ahmet Çakar, Yılmaz'ın vefat ettiğini duyurdu

Çakar'ın açıklaması

Mesut Yılmaz vefat etti. Allah (cc) rahmet eylesin.

Ayrıca, Ahmet Çakar'ın dışında birçok ünlü isim de Mesut Yılmaz için başsağlığı diledi. Ancak şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi.

Kariyeri ve başbakanlık yılları

72 yaşındaki Mesut Yılmaz Anavatan Partisi kurucu üyeleri arasında yer almıştı. İlk defa 1983 Türkiye genel seçimleri’nde ANAP Rize milletvekili olarak meclise girdi. 1986 ve 1990 yılları arasında Turgut Özal tarafından kurulan hükümetlerde Dışişleri Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi.

ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut’un istifasının ardından 1991 yılında yapılan kongrede yeni genel başkan seçilerek başbakan oldu. 1995 Türkiye genel seçimleri’nin ardından kurulan koalisyon hükûmetinde tekrar başbakan olarak görevlendirildi.

1997-1999 yılları arasında da başbakan olarak görev yaptı. 2000-2002 arasında DSP-MHP-ANAP koalisyonunda devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak yer aldı. Partisi 2002 seçimlerinde meclise giremeyince istifa etti. 2007 genel seçimlerinde Rize’den bağımsız milletvekili olarak meclise girdi.

15 Ocak 2009-2011 yılları arasında ANAP ve Doğru Yol Partisi’nin birleşmesi sonucu kurulan Demokrat Parti’de siyasi yaşamına devam etti. 2004 yılında Yüce Divan’da yargılandı. Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan’da yargılanan ilk başbakan oldu.