Türk siyasi hayatı yeni bir parti daha kazandı. Eski bakanlardan Ali Babacan, kısa adı DEVA olan Demokrasi ve Atılım Partisi'ni kurdu ve dün de programını açıkladı.


Hürriyet gazetesinin yayın yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan ise hemen bir yazı kaleme olarak Ali Babacan'ın partisinin deva olamayacağını ileri sürdü. 
 

Ahmet Hakan, "Babacan’ın DEVA’sı neden deva olamaz?" başlıklı yazısında Ali Babacan'ın "Keşke ülkede şartlar biraz daha normal olsaydı. Bize destek veren, bizi aydınlatan arkadaşlarımızın hepsi açıkça burada olsaydı. Gönülleri bizimle beraber, onu biliyoruz. Bu günler de geçer inşallah" şeklindeki sözlerinin çok dikkatini çektiğini belirtti ve şöyle devam etti:
"Şu işe bakın hele! Babacan’ın DEVA’sı neden deva olamaz. Partisine destek veren, partisini aydınlatan bazı arkadaşları, korkup çekindikleri için partinin kuruluş toplantısına katılmamışlar. Korkmuşlar yani. Titremişler! Ürkmüşler!
Ali Babacan da bu durumu hiç ama hiç yadırgamamış. “Olsun” demiş. “Gönülleri bizimle beraber” demiş. “Bugünler de geçer” demiş.
Eğer gerçekten de ülkenin şartları, bir siyasi partinin kuruluş toplantısında fotoğraf vermekten bile kaçınmayı gerekli kılıyorsa... Bugünlerin geçmesi...Ali Babacan’ın partisiyle mümkün olmaz, olamaz!
Çünkü... Korkaklar...Pısırıklar... Fotoğraf vermekten bile ödü kopanlar... Cesaretsizler... Bırakın ülkenin kaderini, kendi kişisel kaderlerini bile değiştiremezler. 
Bu korkaklara... Bu pısırıklara... Bu cesaretsizlere...
“Yahu siz nasıl insanlarsınız böyle? Sizin gibi korkaklar bizi aydınlatamaz. Yürüyün gidin işinize!” demeyen, diyemeyen, demeyi aklının ucundan bile geçirmeyen...
Ali Babacan da herhangi bir derde deva olmaz, olamaz."