Askeri sosyal tesislerin özelleştirmesini sağlayacak 95 maddelik yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ( TBMM ) sunuldu. Yapılan teklif Adalet ve Kalkınma Partili vekillerin imzasını taşıyor. 

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı'na bağlı bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait sosyal tesislere ilişkin düzenleme yapılacak. Komutanlık böylelikle vardiya yatakhaneleri, eğitim ve kongre merkezleri, sosyal tesisler, askeri gazinolar, moral eğitim merkezleri ve kantinler kurabilecek. Yapılacak düzenlemeyle birlikte komutanlığın bünyesinde bulunan bazı tesislerde kiraya verilerek gelir sağlanacak. Öte yandan Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu tüm personeller, bu avantajlardan karşılıklı olarak yararlanabilecek. 

ÜYE AİDATI ALINACAK

Yapılan düzenlemeyle birlikte tesisleri ortak bir şekilde kullanabilecek personelden üye aidatı ve kart ücreti alınacak. Bu şekilde elde edilen gelir tesislerin gelişimi için kullanılacak. 

Jandarma Genl Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait tesislerin, işletmesi ve usul ile esaslar Milli Savunma Bakalığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenebilecek.