31 Mart  yerel seçimlerinde Ak Parti’den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

İstifanın ardından uzun süre sessizliğini koruyan Ak Parti Nevşehir İl Teşkilatı'ndan ilk açıklama yapıldı. 

'Yeni başkan belirlenecek'

4 Şubat Perşembe günü yeni belediye başkanını belirleyeceklerini belirten Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar şunları söyledi:

“Biz Genel merkezimizden gelen direktifler doğrultusunda burada bu açıklamayı yapmış bulunuyoruz. Malumunuz Rasim Arı Başkanımız geçtiğimiz hafta Cuma günü 21 aydır sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevini sağlık sorunları nedeniyle istifasını sunmuştur. Bizim için sağlık sorunları en önemli bir konudur. Umarım tez zamanda sağlığına kavuşmasını Allah'tan dilerim. Bu vesile ile kendisine partimize şehrimize yapmış olduğu hizmetleri için teşekkür ediyor acil şifalar diliyorum. Sayın Valimiz aracılığı ile Perşembe günü belediye maeclis üyelerimiz toplantıda bir araya gelerek, Nevşehir belediye meclis üyeleri yeni Başkanımızı belirleyecek.”

'Yolsuzluk ile alakası yok'

Rasim Arı'nın istifasıyla ilgili kamuoyunda bir takım asılsız iddiaların dolaştığını ifade eden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ise “Kamuoyunda bir takım asılsız iddiaların üzerine bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Geçmiş dönem yolsuzluk davası ile Rasim Arı Başkanın istifasının hiçbir alakası olmadığını belirtmek istiyorum. Keşke CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Rasim Arı’nın istifası hakkında yaptığı bir takım iddialarına ilişkin açıklamanın öncesinde bize sorsa ve istişare etmiş olsaydı. İstifa olayının kesinlikle yolsuzlukla ya da Kayseri ile hiçbir alakası yok. Bunun bilinmesini istiyoruz. Rasim Arı’ya da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

'Yargı gereğini yapacaktır'

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:  “Rasim Arı Başkanımıza öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Rasim Başkan kendi sağlık sorunlarını bizzat Genel merkezimize ileterek istifasını sunmuştur. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor şifalar diliyoruz. Akabinde bundan kendilerine pay çıkarmayı gelenek haline getiren ve işleri güçleri yalan olan malum bir takım mecralar konuyu başka taraflara çekmek için elinden geleni yapmışlardır. Bu konunun geçmiş dönem yolsuzluk ile ilgili hiçbir alakası yoktur. Geçmiş dönem Yolsuzluk davası hala hazırda adli bir konu olarak devam eden bir süreç. Zira konu yargıya intikal etmiştir. Yapılan bir haksızlık ya da teşkil eden bir suç varsa Yargı gereğini yapacaktır bundan kimsenin bir şüphesi olmasın ”

Editör: Haber Merkezi