AK Parti'nin MYK toplantısı 26 Mayıs'ta yapılmıştı.

O toplantıda çarpıcı konuşmaların yapıldığı ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, toplantının başında Binali Yıldırım'ın oğlu hakkındaki iddialara yanıt verdiğini belirterek, şunları söylediğini yazdı:

“Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil; geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de COVID ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir, yanlıştır.” 

Toplantının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmaları da aktaran Selvi'nin yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek, bu tezgâhı da Allah’ın izniyle bozacağız, hiç endişeniz olmasın” diyor.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu’ya desteğini bir kez daha yineliyor. “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Hedefin İçişleri Bakanımız değil büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve onları kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir” diye konuşuyor.

- Erdoğan, Binali Yıldırım’a da destek vererek, “Ülkemizde yıllarca bakanlık, başbakanlık ve Meclis başkanlığı yapmış, partimizin genel başkanlığını yürütmüş Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir” diyor.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda bir kararlılık ifadesi kullanıyor. “Suç çeteleri mensuplarını, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Tıpkı FETÖ’cüler gibi, tıpkı PKK’lılar gibi, bu suçluları da ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız” diyor.

Editör: Haber Merkezi