AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarıyla ilgili olarak, "Karşımızda Paşinyan yönetimi haydut devlet gibi davranmaktadır. Azerbaycan mevzi kazandığı zaman ateşkesi hatırlatıyorlar. Biz Azerbaycan'ın aldığı her tedbirin arkasındayız. Güçlü bir şekilde destekliyoruz" dedi. 

Çelik'in açıklamaları:

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız 18 Ekim'de Şırnak, 24 Ekim'de Kayseri, 25 Ekim'de Malatya il kongrelerimize katılacak.

HATAY'DAKİ YANGIN

Terör örgütü PKK'nın yangın üzerinden propaganda yapmasını lanetliyoruz. Ekolojik terör konusunda teyakkuz halindeyiz. PKK'nın tek ideolojisi Türkiye düşmanlığıdır. PKK, Türkiye düşmanlığı isteyen herkese hizmet sunuyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçildi. İlk adım 21 Eylül'de atıldı. Hijyen ve sosyal mesafeye uyma bakımından iyi bir standart geliştirildiğini görüyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından iyi tedbirler alındı. Öğrencilerimiz haftanın iki gününde okullarda olacaklar. Bilim Kurulu tavsiye kararları ile süreç yürütülüyor. Velilerimizin rızası çok önemli. Burada esnek bir model var. İstemeyen velilerimize esneklik sağlanıyor, devamsızlık sayılmıyor. Buradaki süreci güçlü bir şekilde takip ediyoruz. 

ERMENİSTAN'IN SALDIRILARI

Azerbaycan'a dönük Ermenistan'ın çirkin, haksız saldırısını daha önce lanetlediğimiz gibi, bu süreci çok yakından, saatlik takip ettiğimizi söyleyebilirim. Ermenistan tarafı sivilleri öldürerek ateşkesi bozdu. Ermenistan saldırdığında sorun yokken, sesi çıkmayanlar, 'tansiyonun yükselmesinden kaygı duyuyoruz' diyenler, Azerbaycan güçlü bir şekilde topraklarını almak üzere mücadele vermeye başladığında sürekli olarak ateşkes çağrısı yapmaya başladılar. Söz konusu topraklar Azerbaycan'ın toprağıdır, işgalci olan Ermenistan'dır. Karşımızda Paşinyan yönetimi haydut devlet gibi davranmaktadır. Azerbaycan mevzi kazandığı zaman ateşkesi hatırlatıyorlar. Biz Azerbaycan'ın aldığı her tedbirin arkasındayız. Güçlü bir şekilde destekliyoruz. 

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

Türkiye'ye tansiyonu yükselten taraf diyenler, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de provokatör olduğunu çok iyi biliyor ama mahalle dayanışması içinde konuşmaya devam ediyorlar. Sorunları diplomatik yollarla çözmek istiyoruz.

KAPALI MARAŞ'IN AÇILMASI

Kapalı Maraş'ın açılmasınI, BMGK kararının ihlali olarak sunuyorlar. Bu ciddiyetsizliktir. Bu bölge Kıbrıs Türklerine aittir. Kıbrıs Türklerinin söylediğini dışında kimsenin müdahale hakkı söz konusu olamaz. Buradaki gerçek durum, adadaki gerçekliktir. Yunanistan Dışişleri Bakanı, müzakerelerin kesilmesiyle ilgili Türkiye'yi suçlayan bir söz söyledi. Bu baştan aşağı yalan. Yunanistan istediği için görüşmeler durdu. Ayrıca istikşafi görüşmelerde iki ülke arasında birbiri ile görüşmede, tüm konuların çözüme bağlanması hedeflenmişti. 

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanımız erken seçimle ilgili özel bir değerlendirme yapmadı ama her seferinde 2023 seçimlerine hazırlık konusunda talimatları oluyor. Cumhur İttifakı için erken seçim söz konusu değildir. Sayın Bahçeli net bir şekilde açıklamıştır. Sayın Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın adayının sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu ifade etmiştir. Bu açıklama için sayın Bahçeli'ye, MHP camiasına bir kez daha teşekkürlerimiz iletiyoruz. Erken seçim vatandaşın ne işine yarayacak? Seçim demek siyasetçinin enerjisini başka alana ayırmak demek.