Ordu’nun Korgan ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, vefatının ardından Rahşan Ecevit’in bir fotoğrafına “Ateşi bol olsun” şeklinde yorum yazdı.

BAŞÖRTÜSÜ POLEMİĞİ HATIRLATILDI

Bülent Ecevit’le birlikte Türk siyasetinin önemli figürlerinden olan Rahşan Ecevit geçtiğimiz günlerde 97 yaşında vefat etmişti. Uzun süredir tedavi gören Ecevit’in vefatı sevenlerini yasa boğmuştu. Başörtüsü konusunun hatırlatıldığı bir fotoğraf üzerinden Ecevit’i karalamaya dayalı yapılan paylaşımın altına Ordu’nun Korgan ilçesinin Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, “Ateşi bol olsun inşallah” şeklinde yorum yazdı.

DSP’Lİ İLÇE BAŞKANI FARK ETTİ

DSP Korgan İlçe Başkanı Veysel Araç “Ucube Tuncay Kiraz” başlığıyla paylaştığı yazıyla Tuncay Kiraz’ı ifşa etti. Eski başbakan rahmetli Ecevit’i de anarak “ateşi bol olsun” ifadesini sert bir dille eleştiren Veysel Araç yazısında “Senin gibi insanlıktan nasibini almamış terbiyesiz ve ucube kişiden ancak bu yorumlar beklenir. Terbiyesiz Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz. Saygısız” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Rahşan Ecevit’in vefatıyla birlikte bir dönem Ecevit’in başbakanlık yaptığı ve DSP’nin başında bulunduğu dönemleri gören insanlar, DSP MHP ve ANAP’ın koalisyon zamanlarında Rahşan Ecevit’in attığı adımları bilen ve takdir eden kişiler şiddetli bir dille Tuncay Kiraz’ı eleştirirken, “Merhumun ardından yapılan bu yorum, kendini Müslüman diye addeden kişilerin niyetlerini ortaya koyuyor.” şeklinde tepkilere neden oldu. Hükümetin AKP’li başkan için nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

KİRAZ'DAN PAYLAŞIMLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Belediye Başkanı Kiraz, paylaşımın ortaya çıkmasının ardında bir açıklama yaptı.

Kiraz açıklamasında, “Bizim inancımızda vefat edenler Hayırla anılır Rahşan Ecevit Hanfendinin vefatı nedeni ile Bld. basında çalışan birinin kabul edilemez yorumunu öğrenir öğrenmez yorumu kaldırtıp ilgili hakkında soruşturma açmış bulunmaktayım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi