Türkiye'de son günlerde tekrar alevlenen mültecilerle ilgili tartışmalara AK Parti Genel Başkan Yardımcüısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Kayseri'de bir televizyon programında konuşan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

-  Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor.

- Asayiş yönünden de öyle. Bizim aramızdaki oranlara bakıldığı zaman bizi geçen bir asayişsizlik yok. Her toplumun içerisinde iyisi de olur, kötüsü de olur.

- Gelenler içerisinde mutlaka olumsuz insanlar da vardır. Bunların sayı olarak suç işleme oranı bizden çok yüksek değil. Şu ana kadar da herhangi bir sıkıntı doğmadı. Bu insanların ekonomimize de katkıları var. İçlerinde okumu tahsilli olanlar da var.

- Bunları kimse de gönderemez. İleri geri konuşuyorlar öyle. Öyle bir şeyin olacağını da kimse düşünmesin. 

- Muhalefet liderlerinden birisi diğer muhalefet liderlerinden birisine ‘Boşuna popülizm yapmayın, gönderemezsiniz” dedi. Evet, ne yazık ki öyle. İnşallah zamanı geldiğinde bir kısmı gider, kalanlarda uyum gösterirler.
 

Editör: Haber Merkezi