AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, kamuoyunda tartışmalara yol açan çoklu baro ile ilgili kanun teklifini bu akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşeceklerini açıkladı.

Bir basın toplantısı düzenleyen Turan, şunları söyledi: 

- Teklifin görüşmelerine bu akşam başlıyoruz. ‘Çoklu baro’ diye ifade edilen teklifin adı ‘çoklu baro’ değil. Bu reform niteliğinde bir düzenleme. Çoklu baro ifadesi bu kanunun özünü yansıtmıyor.

- Baroların eşit temsil edildiği bir birliğin oluşmasını istiyoruz. Genel yaklaşım bir reform paketi olduğu yönünde. Baroların bölünme hakkı var, zorunluluk yok.

- Barolara sorulmadı iddiası külliyen yalan. Davetli olmadıkları halde kapıya gelip eylem yaptılar. Konuyla ilgili tüm partileri de dinlemeye hazırız

- Düzenleme geçerse barolar marjinalleşirmiş! Zaten marjinal değil mi? Daha ne kadar marjinal olacak? Bu kanun geçtiğinde PKK, FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş. Bu kanun çerçevesinde suç işleyen cezasını çekecek.

- Şu anda marjinal olduğunu düşündüğümüz baro başkanlarının ahlaki ve siyasi sicillerine baktığımızda “Başörtülü avukat yemin edemez” dediğini biliyoruz.

Editör: Haber Merkezi