07 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı belli oldu

AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı belli oldu

AK Parti, Meclis Başkanlığı seçiminde Mustafa Şentop'u aday olarak göstereceklerini açıkladı. Şentop, "Tekrar adaylık konusu netleşmiş oldu" dedi

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Meclis Başkanlığı için Mustafa Şentop'u aday göstereceklerini açıkladı. 

Bostancı, "Bir aday seçimi konusunda arkadaşların çok büyük çoğunluğu sayın Şentop'u aday olarak görmek istediklerini belirttiler. Sayın Şentop, 2. dönem itibarıyla da bizler tarafından aday olarak iletilecektir. Aday olarak biz 2 Temmuz tarihi itibarıyla sayın Şentop'u göstereceğiz." dedi. 

Adaylığa gösterilecek olan Şentop, "İç tüzüğe göre 12 Temmuz'dan 10 gün önce süreç başlıyor. Resmi takvim 2 Temmuz'da başlıyor, 6 Temmuz'da adaylık, akabinde seçimle ilgili günler başlayacak. Milletvekili arkadaşlarımızın değerlendirmeleri neticesinde tekrar adaylık konusu netleşmiş oldu. Hayırlı olsun. Sayın Bahçeli'yi ziyaret ettim. Esas gündem adaylıktı. Bana destek vermişlerdi. Bu bakımdan hem teşekkürlerimi ifade ettim, hem de yeni dönemde destek konusunda kendileri ile görüştük. Kendileri olumlu yaklaştıklarını ifade ettiler. Sayın Binali Yıldırım bizim siyasi büyüklerimizden. Kendisi çok önemli görevlerde bulundu. Ciddi krizleri Türkiye'nin aşmasında öncülük etti. Bu bakımdan kendisine hem siyasi hareketimiz hem de bizler müteşekkiriz. Kendileri adaylık konusunda bir düşüncelerinin olmadığını ifade etti" dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *