16 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM AK Parti'ye geçen Mustafa Kodal'ın rüşvetten gözaltına alındığı ortaya çıktı

AK Parti'ye geçen Mustafa Kodal'ın rüşvetten gözaltına alındığı ortaya çıktı

AK Parti’ye katılan Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal’ın geçmişte gözaltına alındığı ortaya çıktı. Siyasi kulisler bu gelişmeyle çalkalanıyor.

Yerel siyasette tansiyon yükselirken, AK Parti saflarına katılan belediye başkanlarının rozet töreninde dikkat çeken bir isim öne çıktı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat rozetini taktığı, hatta esprili bir şekilde “kilo ver” uyarısında bulunduğu Isparta Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal’ın, geçtiğimiz mart ayında gözaltına alındığı bilgisi yeniden gündeme geldi.

CHP ve İYİ Parti’den İstifa Eden İsimler AK Parti’de

Törende CHP’den istifa eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’ya rozetleri takıldı.

Ayrıca, İYİ Parti’den ayrılan Aksaray Yeşiltepe Belediye Başkanı İsmail Akpınar ile bağımsız belediye başkanları Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık ve Isparta Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal da törenin dikkat çeken isimleri arasındaydı.

27 Mart’ta Gözaltı, Ev ve Makam Araması

Edinilen bilgilere göre, 27 Mart 2025’te Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Kodal gözaltına alındı.
Isparta Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, Yalvaç Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Kodal’ın makamında, makam aracında, evinde ve iki farklı şahsi aracında adli arama gerçekleştirildiği belirtildi.

Soruşturmanın detayları henüz netleşmezken, valilik gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Kodal: “Basit ve Asılsız Bir Şikâyet”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Yalvaç Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra partisinden istifa eden Mustafa Kodal, o günlerde yaptığı açıklamada, yaşanan süreci “Basit ve asılsız bir şikayet nedeniyle rutin adli prosedür” olarak nitelendirdi.
“İfade işlemlerimizi tamamladık. Endişe edilecek hiçbir şey yok. Programımız kapsamında bir iftar davetine katılıyorum, ardından ilçemize döneceğim” sözleriyle kamuoyuna sakin olunması mesajı verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *