İzmir'de ayakkabı toptancılığı ve inşaat işiyle uğraşan Mehmet Akgül'ün kamyonetinde silahla öldürülmesine ilişkin davada Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, tutuklu sanıklar Rojhat Kızılban ve Gültekin Uslu hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Maktulün eşi Anıl Akgül hakkında ise beraat yönünde mütalaa verildi.
Cinayet Ramazan Bayramı'nın ilk günü işlendi
Olay, 10 Nisan 2024 tarihinde Bayraklı ilçesi Postacılar Mahallesi'nde meydana geldi. Ramazan Bayramı'nın ilk günü sabah saat 07.00 sıralarında ayakkabı toptancılığı ve inşaat işiyle uğraşan Mehmet Akgül, kamyonetinin direksiyonunda hareketsiz halde bulundu. Yapılan incelemede aracın sol camının kırıldığı ve Akgül'ün başından tabancayla vurulduğu belirlendi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Akgül, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Mehmet Akgül, evli ve bir çocuk babasıydı. Dört kız kardeşi olmak üzere toplam 10 kardeşe sahip olan Akgül'ün kardeşlerinin 33 yıldır İngiltere'de çalıştığı, elde ettikleri gelirleri Türkiye'ye gönderdiği ve bu birikimlerle ayakkabı üretimi ile inşaat alanında faaliyet yürüttüğü belirtildi. Dosyada ayrıca, Akgül'ün eşi tarafından aldatıldığını öğrendiği iddiasının ardından olaydan yaklaşık 20 gün önce boşanacağını eşine söylediği bilgisi yer aldı.
Güvenlik kameraları incelendi
Cinayetin ardından başlatılan soruşturmada polis ekipleri, olay yerinin çevresindeki 30'dan fazla güvenlik kamerasına ait görüntüleri inceledi. Yapılan çalışmalarda Mehmet Akgül'ün saat 05.00 sıralarında kamyonetiyle mahalleye giriş yaptığı tespit edildi.
Kamera kayıtları doğrultusunda aynı saatlerde mahalleye giren bir otomobilde bulunan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Rojhat Kızılban ile Gültekin Uslu şüpheli olarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında çelişkili ifadeler verdiği değerlendirilen Anıl Akgül de gözaltına alındı.
Üç sanık hakkında dava açıldı
Soruşturma kapsamında Anıl Akgül'ün emniyette verdiği ifadede, eşiyle yaşadığı sorunların ardından Rojhat Kızılban ile gönül ilişkisi yaşadığını, cinayetin Kızılban tarafından 500 bin lira karşılığında Gültekin Uslu'ya işletildiğini söylediği soruşturma dosyasına yansıdı. Dosyada ayrıca, Uslu'ya vaat edilen paranın ödenmediği bilgisi de yer aldı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Rojhat Kızılban ile Gültekin Uslu tutuklandı. Anıl Akgül ise ilk aşamada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın yaptığı yeni değerlendirme sonrasında yeniden gözaltına alınan Akgül, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Anıl Akgül hakkında "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, Rojhat Kızılban ile Gültekin Uslu hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis ile "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası istendi.
Dava 13 Ekim'e ertelendi
Davaya bakan İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, Rojhat Kızılban ile Gültekin Uslu hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile ruhsatsız silah suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası talep etti. Anıl Akgül hakkında ise beraat yönünde görüş bildirdi.
Duruşmada taraf avukatları savunma hazırlamak için süre talebinde bulundu. Sanıklar ise tahliye ve beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, savunma için ek süre verilmesine hükmederek duruşmayı 13 Ekim'e erteledi.
