İstanbul Sultangazi'de, Alevilerin yaşadığı apartmanın merdiven boşluğuna kalemle çarpı işareti atarak 'Gebereceksin' yazan kişinin kim olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, dün Sultangazi ilçesindeki bir apartmanın merdiven boşluğuna kalemle '(X) işareti' ve 'Gebereceksin' yazılmasıyla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı.

Yazıyı yazan şüphelinin söz konusu apartmanda ikamet eden İ.G. adlı kadın olduğu tespit edilirken, kadın gözaltına alındı.

Şüphelinin ifadesinde; "Konunun apartmandaki 'çöp ve aidat' husumetinden kaynaklandığını, bir anlık öfkeyle komşusunu 'korkutmak için' yazdığını ve yine kendisinin sildiğini, yazdıklarının herhangi bir mezhepsel ayrılık veya başka bir maksat taşımadığını ve yaşananlardan pişmanlık duyduğunu" beyan ettiği bildirildi.

İZMİR'DEKİ OLAY İÇİN BÜYÜKATAMA'NDAN TEPKİ GELMİŞTİ

İzmir'in Gaziemir İlçesinde yaşayan alevi bir ailenin evinin duvarına yazılan "defol alevi" yazısı ve konulan çarpı işareti Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman yaşanan bu olayı sert bir dille eleştirmişti. Büyükatama'nın açıklamaları şöyleydi:

İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir Alevi vatandaşımızın evinin duvarına “Defol Alevi” yazılması akıllara daha önce bedeli kanla ödenmiş eski bir tezgâhı getirmektedir. Büyük Türk milleti gerekli dersleri çıkardığı bu kışkırtmalara itibar etmeyecek derecede feraset sahibidir.

Kapısına "Alevi" yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse tescilli vatan hainidir. O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir. O boyanın ham maddesi bu coğrafyanın değildir.

Türk milleti ayrılma kabul etmez bir bütündür. Türk milletini tesadüfen bir araya gelmiş bir insan topluluğu zanneden şuursuzlar, onu parçalara ayırmak için fırsat kollamaya devam etmektedir. Aziz milletimiz bu provokasyona pirim vermeyerek kirli oyunu bir daha boşa çıkarmıştır

Editör: Haber Merkezi