DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Palandöken Kayak Merkezi'nde bir otelde düzenlenen toplantıda parti yönetimi, STK temsilceleri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Babacan konuşmasının ardından basın mensupları ve STK temsilcilerinin sorularını cevapladı. Altılı masa ile ilgili bir üzerine Babacan, "Parlementer sistem konusundaki çalışmayı ben çok kıymetli buldum. Çünkü farklı farklı ideolojilerin farklı siyasi akımların temsil edildiği bir masada eğer ortak bir noktada buluşabiliyorsanız bu tüm Türkiye'nin ortak noktası olması açısından çok kıymetli" ifadesini kullandı.

Ali Babacan, HDP ile ilgili de şunları söyledi:

'DİYALOG BAŞKA İŞ BİRLİĞİ BAŞKA'

"HDP ile bizim bir diyaloğumuz var. Başka partilerin de diyaloğu olabilir. Ama diyalog ayrı bir konu işbirliği ayrı bir konu. Diyalog konuşuyor olabilmek demek. Altılı masada HDP yok. Yani hiçbir toplantıya katılmadı. Şu gerçeği de görmemiz lazım. Bugünkü Anayasaya göre, bugünkü yasalara göre kurulmuş bir siyasi partinin ve belli bir kimliği belli bir iddianın temsilcisi olan bir partinin de demokratik sistemimizde yok görünmemesi lazım.

'BİR ŞEY SÖYLEMEM ZOR'

Biz altılı masada iş birliği alanları tespit ediyoruz. İşb irliği ile yapıyoruz ama HDP ile diyaloğumuz var. İş birliği alanı olur mu, olmaz mı o ileride başka konular. Şu anda bir şey söylemem zor.

Fakat diyaloğun kendisini kıymetli buluyoruz. Bizim altılı masada olmamız ile ilgili olumsuz kanaatini beyan eden vatandaşımızda oluyor ama aynı zamanda, 'aman bu çok önemli birliktelik oldu, bunu aman dikkat edin bozmamaya çalışın' diyenler de çok oluyor. Biz ikisini de çok önemsiyoruz."

Editör: Haber Merkezi