Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi’nin kurulmasının ardından medyadaki etkilerinin geçmesini bekleyeceğini belirten Ali Babacan, partisinin ne zaman kurulacağını açıkladı.

OCAK AYINDA KURULUYOR

Ak Parti döneminde milletvekilliği ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yapan Ali Babacan kendi partisinin kuruluşunun beklediğinden uzun sürdüğünü belirtti. Bir müddet sarkan tarih ile ilgili net bir açıklama yapan Babacan, partisinin Ocak ayında kurulacağını söyledi.

PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNUYORUZ

Gazeteci Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Babacan, partinin kuruluş tarihi için Ocak ayının altını çizdi. Türkiye’nin güçlü devlet olma yolunda gidişatını eleştiren Babacan, neden siyasette şansın denediği sorusuna “İstesek başka bir şey yapardık. Ama memlekete bakınca içim kan ağlıyor, yeni bir tek adam partisine ihtiyaç yok” şeklinde yanıt verdi.

BİZE KANAL DEĞİL SANAYİ VE TEKNOLOJİ YATIRIMI LAZIM

Kanal İstanbul Projesi’ni değerlendiren Babacan, ülkenin gündeminde çok daha odaklanılması gereken sorunlar varken dikkatlerin Kanal İstanbul Projesi’ne çekilmesi manipülasyondan bir şey değildir dedi. Montrö’nün önemine değinen Babacan “Montrö çok önemli, faydasını çok gördük. Bizim kanal projesine değil sanayi ve teknolojiye yatırıma ihtiyacımız var” dedi.

Editör: Haber Merkezi