Ak Parti'den istifa ettikten sonra yeni parti kuracağı gündeme gelen eski bakan Ali Babacan'dan beklenen atak henüz gelmezken, 2020 yılının ilk partisi de belli oldu. Anadolu Birliği Partisi (ABP) adıyla kurulan parti, ocak ayının başında resmi başvurusunu yapmıştı. ABP, Yargıtay'ın faaliyette bulunan siyasi partiler listesinde 82'nci parti olarak yer aldı.

TEŞKİLATLANMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

AK Parti'de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra 2014 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Antalya Kemer Belediye Başkan adayı olan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, 2 Ocak'ta resmen kurulan partinin teşkilatlanma sürecinin yoğun olarak devam ettiğini dile getirdi.

SLOGANLARI DA BELLİ OLDU

'Anadolu Birliği Derneği' üzerinden çalışma yürüttüklerini ifade eden Bedri Yalçın, sivil toplum kuruluşlarının alanlarının daraltıldığına dikkat çekerek, "Biz de dernek çatısı altında yaptığımız faaliyeti bir adım öteye götürerek partiyi oluşturmaya karar verdik ve "Şimdi başka şeyler söylemek lazım" sloganıyla 2020 yılının ikinci gününde partimizi kurduk" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi