Almanya, koronavirüs nedeniyle koyduğu seyahat yasağını Avrupa ülkelerine kaldırdı.

Ancak Türkiye'ye olan yasağın 31 Ağustos'a kadar uzatılması kararı büyük şaşkınlık yarattı.

Türkiye'ye tur düzenleyen Alman Seyahat Acenteleri Birliği “Bu bize darbedir. Rezervasyonları iptal etmek zorundayız” açıkmlasını yaparken, karar Türkiye'de de şaşkınlık yarattı.

Alman Spiegel Online’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Alman bakan Heiko Maas’la telefonla görüştü. 

Çavuşoğlu, Almanya’nın kararının düş kırıklığı yarattığını belirtti ve “Kararın arkasında yatan bilimsel gerekçe bizim için anlaşılır değil. Almanya seyahat uyarısını mümkün olduğu kadar erken kaldırmalı. Turistler için Türkiye’ye girişlerinden dönüşlerine kadar koronavirüse karşı tüm hijyen önlemleri alınmıştır” dedi. 

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Sözcüsü Kerstin Heinen de  "Bizim için dramatik bir durum bu. Birincisi 31 Ağustos tarihine kadar yapılmış rezervasyonları iptal etmek zorundayız. Çünkü yolcuları götüremeyiz. İkincisi ise bu ülkeler için yeni rezervasyonlar da alamayız. Çünkü buralara seyahat uyarısı ne zaman kalkar, kimse bilmiyor. Dışişleri Bakanı Maas, istisnalar yapılabileceğini söyledi. Ama yolcular ve seyahat sektörü için eksik olan plan yapamamak” diye konuştu.