Milliyetçi Hareket Partisi 21 - 27. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Almanya'da katıldığı Ordu Korganlılar Gecesi'nde Cumhur İttifakını övdü. Ancak hemşehrileri burada siyaset yapamazsın diyerek elinden mikrofonu aldı. Yaşananların ardından Enginyurt, Hürriyet Gazetesi'ne ve kişisel Twitter hesabına söz konusu olayla ilgili açıklamalarda bulundu

Almanya'da yaşadıklarıyla ilgili Hürriyet’e konuşan Enginyurt, olayı 'komplo ve provokasyon' olarak niteledi ve şunları söyledi: 

"Ben konuşma yaparken biri yanıma geldi. Tezgah kurulduğu belli. 'Burada siyaset yapamazsın' dedi. Ben de dedim ki, 'Ben milletvekiliyim, siyaset yapmayacağım da ne yapacağım'. Milletvekili ne yapacak siyaset yapmayıp da. Niyet belli, tezgâh kurulmuş. Olaya zaten vatandaşlar da tepki gösterdiler. Misafiri olduğumuz hemşerilerimiz bize destek verdiler.”

cemal enginyurt

“Biz de olgunluk gösterdik, tatsızlık olmasın diye konuşmamızı tamamlayıp indik. Orada tahrik edilmek istendi, provokasyon yapılmak istendi. Bu meczup da zaten oradan uzaklaştırıldı. Sonra biz programımıza devam ettik. Olayın komplo, provokasyon olduğu apaçık ortada. Niyet belli, Cemal Enginyurt farklı bir tepki göstersin gündem belirlensin diye tezgâh kurulmuş, ama biz oyunlarına gelmedik.”

'KÜRSÜDEN İNDİĞİMİZ YOK'

Cemal Enginyurt, Hürriyet Gazetesi'ne aktardığı bilgilerin dışında kişisel twitter hesabından da açıklamalarda bulundu. MHP Ordu Milletvekili söz konusu olayla ilgili, "Arkadaş! Kürsüden indiğimiz yok,mikrofonu verdiğimiz yok,sözümüzü tamamlayıp iniyorum. Nasıl bir kin ise; Mikrofunu almışlar,kürsüden indirmişler,sözümüzü kesmişler,bütün haberler böyle. Demek ki,tepki verip, tezgaha düşüp meczuba müdahale etsek yanmışız. CUMHUR İttifakına  devam. Salonun tamamı konuşmamızı alkışlıyor,Millet bizi destekliyor,Korganlı hemşerilerimiz bizi kucaklıyor, bir meczup tezgah kurup provakasyon yapınca, halk CUMHUR İTTİFAKINI istemiyor. Ne kadar mutlu oldunuz Sevinin,övünün tek bir kişilik halk tepki gösterdi.İNANÇLA CUMHUR İTTİFAKI."