Almanya'da 30'dan fazla suça karıştığı belirtilen, uyuşturucu ve organize suç çetesi "Lions-Cartel"in Afganistan uyruklu lideri Sanger Ahmadi sınır dışı edildi.

Sanger Ahmadi'nin sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarda Türkiye'de olduğunun belirlenmesi üzerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Almanya'da bir suç imparatorluğu kurduğu ve bu şekilde kendisine çok büyük miktarlarda haksız kazanç elde ettiği saptanan Afganistan uyruklu çete lideri ve adamlarının yakalanması için söz konusu otele özel harekat timleriyle birlikte baskın düzenlendi.

Yeni bir eylem planı için otel lobisinde toplantı halinde oldukları sırada yapılan baskında, Sanger Ahmadi ve çete üyeleri oldukları belirlenen J.Y., S.V., M.A.D. ve O.M. isimli biri Türk dördü Afgan uyruklu toplam 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Ahmadi ve adamları, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesine getirildi. Zanlıların polisteki işlemlerinin başladığı öğrenildi. Türkiye'ye illegal yollardan giriş yaptığı belirlenen 'Lions-Cartel' çetesinin liderinin, sosyal medya hesaplarında çok sayıda tabanca ve uzun namlulu silahlar ile paylaşılan fotoğraflarının bulunduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi