07 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Altılı Masa'nın ortağı cumhurbaşkanı adaylığı için isim verdi: Tam kazanacak aday

Altılı Masa'nın ortağı cumhurbaşkanı adaylığı için isim verdi: Tam kazanacak aday

6'lı Masa'nın ortaklarından Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, cumhurbaşkanı adaylığı için Kılıçdaroğlu ismine sıcak baktığını ifade ederek, "Kılıçdaroğlu'nun kazanacak aday olduğunu düşünüyorum" dedi.

Seçimler için 14 Mayıs'ın işaret edilmesi gözleri henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamayan 6'lı masaya çevirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerinin gündeme geldiği masada 6 liderin hangi isim üzerinde karar kılacağı merakla beklenirken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan sürpriz bir çıkış geldi.

"KILIÇDAROĞLU KAZANACAK ADAY"

6'lı Masa'nın ortaklarından olan Uysal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak baktığını ifade ederek "Kılıçdaroğlu'nun kazanacak aday olduğunu düşünüyorum. Adaylık için ana muhalefet lideri olması hüviyetiyle bundan daha tabii, doğal ne olabilir ki. Geçmişte olduğu gibi ikinci Ekmeleddin vakasının yaşanmasını kimse beklemesin" dedi.

"ADAY AÇIKLANMALI" ÇAĞRISI

Açıklamasının devamında adayın bir an önce açıklanması gerektiğini vurgulayan Uysal, "Türkiye seçim psikolojisine Sayın Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile öngörülenden erken girdi. Bence artık adaylık da dahil olmak üzere bu karar alma süreçleri daha erkene alınmalı diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *