Umre dönüşü bir yolcuda koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından umreden gelen vatandaşlar bugün karantinaya alınmışken, dün Ankara-Samsun seferini yapan Anadolujet firmasında büyük ihmal yaşandığı iddia edildi.

'Yolculuk iki kat fazla sürdü'

Twitter üzerinden yaşadığı tedbirsizliği anlatan ve Ankara-Samsun uçağında bulunan vatandaş konuyu şu şekilde açıkladı: "66 kişilik umre kafilesiyle aynı uçaktaydık. Herkes çok yaşlıydı ve uçakta öksürük sesi bir an bile durmadı. Yaşanılan coronavirüs gelişmeleri göz önüne alınırsa herkesi oldukça tedirgin eden bir uçuştu ve bunu yolcuların suratlarından bile görmeniz mümkündü. Samsun’un hava durumu sebebiyle inişe uygun olmayışından dolayı 50 dk sürmesi planlanan uçuş Ankara-Samsun-Ankara olmak üzere iki kat uzun sürdü.

'Öksürük sesleri kesilmedi'

Esenboğa’ya geri döndüğümüzde yarım saat daha uçağın içinde bekletildik ve öksürük sesleri kesilmek bilmedi. Bugünkü haberlerde Edremit’ten gelen kafilenin 14 günlük karantinaya alındığı haberleri dönüyorken biz aynı yerden gelen insanlarla saatlerce aynı uçakta hiçbir önlem alınmadan beklemek zorunda kaldık.

'Can güvenliğimiz tehlikeye atıldı'

Uçaktan indirildik, 1 saat sonra yeniden kalkacağımız bildirildi ve 1 saat sonra uçuş iptal edildi. Tehlikeli ve kaçınılması gereken alanlardan biri olan havaalanında fazladan üstelik umre kafilesiyle bekletilerek can güvenliğimizin tehlikeye atıldığını düşünüyorum.

'Mağdur edildik'

Yeni bir sefer ayarlanmadı ve mağdur edildik. Sunulan tek opsiyon bilet iadesi(?) ve otobüsle Samsun seferine -kafileyle birlikte- devam edilmesiydi. Havaalanından çıkıp Ankara’daki evime döndüğümde -ki bunu kendi şartlarımızla sağladık- saat sabah 7 olmuştu.

'Saatlerce aynı ortamdaydık'

Tüm yolculara ulaşıp sorsanız çok sağlıksız bir ortam olduğunda hemfikir olduğumuzu görebilirsiniz. Umre’den gelen bir dış hat uçuşunun iç hat uçuşuyla birleştirilmesi kadar sağlıksız hiçbir şey yok.

Saatlerce Umre’den gelen ve öksürük sesi bir an bile dinmeyen 66 kişiyle birlikte minicik çocuklar, diğer yaşlılar, gençler hep birlikte saatlerce aynı kapalı ortamda kaldık" 

Editör: Haber Merkezi