2017’den bu yana erişim yasağı bulunan Wikipedia, bilgi kirliliği gerekçesiyle erişim yasağına maruz bırakılmıştı. Anayasa Mahkemesi, yıllardır bilgiye ulaşmanın en işlevsel yollarından biri olan Wikipedia için flaş bir karar verdi.

İnternet ansiklopedisi görevi gören Wikipedia'nın 2017 yılında bazı terörist gruplarla Türkiye’nin ilişkili gösterilmesi sebebiyle erişimine yasak getirilmişti. Ancak Wikipedia, ülkeden ülkeye ve çeşitli karar verici birliklerin terör örgütleriyle ilgili görüş ayrılıklarının olduğunu, sırf bu yüzden birçok amaçla kullanılan sitenin kapatılmaması gerektiğini savunan bir kitle birikmişti. Uzun süredir tekrar açılması gündemde olan Wikipedia için sahibi Wikipedia Vakfı, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

26 ARALIK’TA KARAR VERİLECEK

Genel Kurula sevk edilen başvuru için karar tarihi kurul kararınca 26 Aralık olarak belirlendi. İnternetle birlikte oluşması gereken fikir ve bilgi alışverişi zaman zaman kirlilik meydana getirse de ülkenin genç öğrenci nüfusu için kıymetini koruyor. Bu yüzden kurulun Wikipedia’nın erişimini tekrar açması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi