Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına göre 10 ilin emniyet müdürü merkeze alındı. Kararda 33 ile yeni emniyet müdürü atandığı belirtildi.

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU EMNİYET MÜDÜRÜ

Trabzon’da polisin geçen aylarda düzenlediği "Andımız var operasyonu" çok konuşulmuştu. Ele geçirilen uyuşturucuları, “Andımız” yazısıyla sergileyen polis, baskına ait görüntüleri de "Andımız var. Uyuşturucu illeti Trabzon'umuzun sokaklarında gezmeyecek" notuyla paylaşmıştı.

İşte, Türkiye'nin konuştuğu Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper de bugünkü Resmi Gazete'deki kararla, merkeze alınan isimler arasında bulunuyor.

Danıştay kararı sonrası "Andımız" tartışmasına giren Metin Alper görevden alınıp Sudan'a gönderildi.

METİN ALPER KİMDİR

1970 yılında Konya'da doğan Metin Alper, 1992'de Polis Akademisi'nden mezun oldu. İlk olarak Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdür vekili olarak göreve başladı. 1996-1998 yılları arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev yaptı.

ÖZEL HAREKATÇI MÜDÜR

1998 yılında Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne atanan Alper, Osmaniye'de Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde görev aldı. 1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T.C. Bişkek Büyükelçiliğinde 2002 yılına kadar Ataşe olarak görev aldı. 2002 yılından itibaren Osmaniye ilinde sırayla Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdür Vekili, Personel Şube Müdür Vekili, Asayiş Şube Müdürü ve en son olarak da Kadirli ilçe Emniyet Müdürlüğü görevi yaptı.

DUNFORD DANIŞMANLIĞI

Alper buradaki görevinden sonra 2007 yılında Sivas Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürü olarak atandı. 2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı. 2013 Mayıs ayında Afganistan'ın Kabil kentinde bulunan NATO- ISAF misyonunda 8 ay süreyle NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford’un Polis Danışmanlığı görevini yürüttü. 25 Aralık 2013 itibariyle de İstanbul’da Önleyici Hizmetler ve Güven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

TRABZON'A 2019'DA GELDİ

İstanbul’da Koruma Şube Müdürlüğünden, Trafik Şube Müdürlüğünden ve Gaziosmanpaşa İlçesinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 14 Nisan 2016 tarihinde Afganistan Mezar-ı Şerif’te bulunan NATO Kararlı Destek Misyonda Kıdemli Polis Danışmanı olarak görev yaptı.

26 Ekim 2016 tarih ve İçişleri Bakanlığının 2016/759 sayılı kararnamesi ile Adıyaman İl Emniyet Müdürü atanarak 29 Ekim 2016 tarihinde Adıyaman ilinde göreve başladı. 19 Eylül 2019'da Trabzon İl Emniyet Müdürü olarak atandı

Editör: Haber Merkezi