Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs salgını gündemiyle yapılan olağanüstü toplantısında altyapı çalışmaları için gerekli kaynak kullanımı başta olmak üzere küresel salgın hastalık sürecinde alınan kararlar ve planlanan yeni önlemler konuları görüşülürken gergin anlar yaşandı.

Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin daha fazla sosyal yardım yapması için bütçenin yaklaşık yüzde 10'u oranında borçlanma yetkisi istedi. Ancak bu AK Parti ve MHP grubu tarafından reddedildi ve 100 milyon lira ile sınırlandırıldı.

Başka önerilerin de reddedilmesi mecliste tartışmaların yaşanmasına yol açtı.

Karşılıklı atışkamalar yapılırken Yavaş, "Bunun tabi bir sorumluluğu olacak elbette. Siyasi sorumluluğu olacak. Daha önceki yıllarda nasıl krediler verilmiş, nasıl faizlerle verilmiş, şimdi nasıl bir uygulama var, otobüslerde, billboardlarda (reklam panoları) televizyonlarda ziyadesiyle göreceksiniz.  Çünkü Ankara halkı bizi yetkilendirmiş, bize Ankara’yı emanet etmiş, en iyi şekilde yönetmemizi istiyor. Buna engel olmaya, çomak sokmaya çalışan herkese de mutlaka gereken cevabı verecektir" dedi.

Editör: Haber Merkezi