Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın tanıtımını yaptığı “Başkent Mobil” uygulamasıyla otobüsler ücretsiz wi-fi alanı haline gelecek

Haziran ayında hazır hale gelecek

“Teknoloji aşkına” sloganıyla hareket edildiğini ifade eden Mansur Yavaş, Ankara belediyesini dünya şehirleriyle rekabet eder bir hale getirmenin altını çizdi. Projenin ikinci fazında yer alan otobüslerde ücretsiz wi-fi hizmeti içinse 6 ay sonrası için faaliyete geçeceği söylendi.

Otobüsler ücretsiz wi-fi alanı oluyor

Yavaş toplu taşımada gelecek yeniliklerden bahsetti ve toplumun her alanda katılımcı ruhunu artırmanın projenin asıl amaçlarından biri olduğunu söyledi. Haziran ayında ikinci fazının hazır hale geleceği projeyle ilgili Yavaş “Kısa vadede, haziran ayı sonuna kadar Başkent Mobil’in ikinci fazını tamamlayacağız. Bu faz tamamlandığında; bütün belediye otobüsleri ücretsiz wi-fi alanı haline gelecek. Otobüslerin iniş kapılarına yerleştireceğimiz ekranlar aracılığıyla sürücüler hakkında anketler yapabileceksiniz” ifadelerini kullandı.

Şoförlerin sağlığı kontrol altında olacak

Sürücülerin sağlık durumuyla ilgili, zaman zaman meydana gelen sürücünün sağlık sorunundan kaynaklı kazalara istinaden EGO sürücüleri için bileklik tasarlandığını belirten Yavaş, “Şoförün tansiyon ve kalp ritmini periyodik olarak ölçüp, stres seviyesini belirleyebileceğiz. Tüm iş makinelerimize takacağımız kamera ve online yayın sistemleri ile istediğiniz zaman belediyemizin yürüttüğü çalışmaları naklen izleyeceksiniz” ifadeleriyle “Akıllı Belediyecilik” kavramlarına vurgu yaptı.

Editör: Haber Merkezi