2023 seçimleri öncesinde aday tartışmaları giderek büyüyor. Cumhur İttifakı, her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ı aday olarak gösterirken, Millet İttifakı'nın adayı merak ediliyor. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın "Yavaş'ı aday gösterin" çağrısı sonrasında kulisler hareketlendi.

ABDULLAH GÜL O TARİHTE HAREKETE GEÇİYOR

İktidara yakın yandaş gazeteci Zafer Şahin Milliyet gazetesindeki köşesinde iki çarpıcı iddiayı gündeme aldı. Şahin'in Ankara kulislerinden aktardığına göre Abdullah Gül 30 Ağustos’ta bir açıklama yapacak ve adaylık sinyali verecek. Şahin bu iddiasına kaynak olarak son dönemde Gül’e yakın bazı isimlerdeki dikkat çekici hareketliliği gösteriyor.

YAVAŞ İÇİN 100 BİN İMZA TOPLANACAK

Şahin'in ikinci çarpıcı iddiası ise ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında. Şahin'in aktardığına göre Gül hakkındaki benzer iddialar Yavaş için de dile getiriliyor. Yavaş’ın aday gösterilmesini isteyen bir ekip 29 Ekimde yapılacak bir çağrıyla Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza kampanyası başlatması bekleniyor.

MANSUR YAVAŞ ADAY OLACAK MI?

Yavaş'ın olası adaylığı yeniden gündem olurken CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Sayın Yavaş, Ankaralılar tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız olarak seçilmiştir. Ortak cumhurbaşkanı adayımız 6'lı masada belirlenecektir" diyerek bu iddiaları boşa çıkarmıştı.

Editör: Haber Merkezi