CHP'den ayrılıp yeni bir parti kuracağı ileri sürülen Muharrem İnce'nin nabız yokladığı belirtildi.

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında "Muharrem İnce, her kritik karar öncesinde olduğu gibi yine Bodrum’a çekildi. Hem tatil yapacak hem de kamuoyunun nabzını yoklayacak. CHP gibi bir partiden ayrılıp yeni bir parti kurma kararını almak kolay değil. Daha önce yeni parti kurma iddialarını jet hızıyla yalanlayan Muharrem İnce bu kez uzun süre sessiz kaldı. Dün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. ‘Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım’ dedi. Ama dikkat edin, parti kuracağı yönündeki haberleri yalanlamadı. Muharrem İnce nabız yokluyor" ifadelerini kullandı.

İnce'nin bayramdan sonra ekibini toplayıp kararını vereceğini ileri süren Selvi, "Yakın kurmaylarına 'Kurultaydan sonra çok talep alıyorum' dediği söyleniyor" ifadesini kullandı.

Selvi yazısına şöyle devam etti:

Muharrem İnce’ye yakın ekibin potansiyeli belirlemek için iki ayrı kamuoyu araştırma şirketine anket yaptırdığı ifade ediliyor. “Muharrem İnce parti kursa oy verir misiniz” sorusuna yüzde 7 ve yüzde 9.5 oranında “evet” yanıtı verildiği belirtiliyor.

İnce’yle birlikte hareket eden isimler, CHP’nin belediye başkanlarının etkisine girdiği ve geçmişte müteahhitler partisi olarak anılan SHP’lileşme sürecinin yaşandığını iddia ediyorlar. “CHP, temel ilkelerinden uzaklaşıyor. Tek adam yönetimine giriyor” yorumunu yapıyorlar.

2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiasını sürdüren İnce’nin, Kılıçdaroğlu’nun rakipsiz kaldığı CHP kurultayından sonra parti kurmak için nabız yoklamaya başladığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun yeni parti kurma konusunda takınacağı tavrı merak eden Muharrem İnce’nin kararını ağustos ayında netleştireceği söyleniyor.

Editör: Haber Merkezi