21 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Antalya'daki zirveye damga vuran anlar! Lavrov'un masasındaki örtüyü kaldırıp didik didik aradılar

Antalya'daki zirveye damga vuran anlar! Lavrov'un masasındaki örtüyü kaldırıp didik didik aradılar

Antalya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'yı bir araya getiren tarihi zirveye, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'nın talimatları damga vurdu

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle dünyanın gözü, bugün Antalya'da gerçekleştirilen 3'lü zirveye çevrilmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu öncülüğünde gerçekleştirilen ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın katıldığı görüşme 1.5 saati aşkın sürdü.

Görüşmenin ardından iki bakan da ayrı salonlarda açıklama yaptı. Kameralar karşısına ilk geçen isim Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba oldu. Kuleba'nın "Ateşkes konusunda ilerleme gösteremedik. Rusya'nın talepleri teslimiyet listesi gibi" sözleri dikkat çekti.

Kuleba'dan bir süre sonra ise diğer salonda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov konuşmasına başladı. Ancak Lavrov'un konuşması öncesi salondaki hareketlilik zirveye damga vurdu. Korumalar, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'nın talimatıyla Lavrov'un masa örtüsünü kaldırarak bomba araması yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise konuşmasında müzakerelerin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Herhangi bir şekilde gerçek müzakere yolunun yanlış yere kullanılmamasını istiyoruz. Görüşmemizin sonucunda şu anlaşıldı, aslında müzakerelerin yerini alacak hiçbir şey yoktur. Türk arkadaşlarımızın inisiyatifiyle insani konuları ele aldık. Sivillerimizin zarar görmemesi için hangi tedbirleri almamız gerekiyor bunu konuştuk. Siviller kalkan olarak kullanılıyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *