Türkiye, koronavirüste vaka sayılarına göre bölgelere ayrılarak yeni normalleşmeye geçmiş, bununla birlikte vakaların azaldığı illerde kafe, lokanta gibi yerler tekrar açılmıştı.

Ancak aradan uzun süre geçmeden vaka sayılarında tekrar artış ortaya çıktı. 

Özellikle İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Mersin ve Kilis'te vaka sayılarındaki yükseliş, eski tedbirlere dönülmesini gündeme getirdi.

Bu illerde 15 Mart'a kadar vaka sayılarında düşüş yaşanmazsa çok yüksek risk grubunda olduklarından restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler yeniden kapanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün yaptığı açıklamada 100 bin nüfusa göre geçen haftaya göre en çok koronavirüs vakası artan 10 ili açıklarken, çarpıcı bir uyarıda bulunmuştu.

Sinop, Kilis, Samsun, Amasya, Edirne, Tokat, Yalova, Gümüşhane, Bartın ve Konya'ya dikkat çeken Koca,  “Birlikte tedbirlere uyarak tüm illerimizi mavi kategoriye sokalım” mesajına yer vermişti.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun toplanacağı, vaka sayılarını değerlendirmeye alarak yeni kararları uygulamaya alabileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi