Artvin'in Şavşat ilçesinde dereye düşen kamyonette kaybolan baba ve oğulu bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 5'inci gününde de aralıksız sürüyor.
14 Haziran sabahı meydana gelen olayın ardından bölgeye sevk edilen ekipler, kayıp iki kişiye ulaşabilmek için geniş çaplı çalışma yürütüyor.
Kamyonet dere yatağında bulundu
Olay, 14 Haziran saat 05.30 sıralarında Artvin-Şavşat kara yolunda meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, Artvin'den Ardahan'a arı sevkiyatı yapan Mecit Kaya ve oğlundan dönüş yolunda haber alamayan yakınları durumu yetkililere bildirdi.
İhbar üzerine bölgede yapılan araştırmalarda, Mecit Kaya yönetimindeki 08 DC 603 plakalı kamyonetin Şavşat Deresi'ne düştüğü tespit edildi.
Araç dereden çıkarıldı
AFAD, Hopa Deniz Polisi, jandarma ve sağlık ekiplerinin çalışmasıyla dere yatağındaki kamyonet çıkarıldı.
Ancak araçta yapılan incelemelerde baba ve oğula ait herhangi bir bulguya rastlanmadı.
Yetkililer, iki kişinin dereye kapılarak sürüklenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Yaklaşık 90 personel görev yapıyor
Kayıp baba ve oğulu bulmak amacıyla sürdürülen çalışmalarda AFAD koordinasyonunda çok sayıda kurum görev alıyor.
Arama faaliyetlerine AFAD ekiplerinin yanı sıra Trabzon Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Şavşat Jandarma Komando Birliği, Hopa Deniz Polisi, Çoruh Arama Kurtarma, Şavşat Arama Kurtarma ekipleri ve gönüllüler katılıyor.
Toplamda yaklaşık 90 personelin görev yaptığı çalışmalarda teknolojik ekipmanlardan da yararlanılıyor.
Sonar cihazları ve botlar kullanılıyor
Bölgede gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde 3 bot ve 2 sonar tarama cihazı kullanılıyor.
Trabzon JAK Sualtı Arama Timi'ne bağlı ekipler ise belirlenen noktalarda dalış yaparak dere yatağında arama çalışmalarını sürdürüyor.
Henüz herhangi bir bulguya ulaşılamadı
Ekiplerin yoğun şekilde sürdürdüğü çalışmalara rağmen şu ana kadar kayıp baba ve oğula ilişkin herhangi bir iz ya da bulguya ulaşılamadığı bildirildi.
Arama kurtarma faaliyetlerinin bölgede tüm imkanlar kullanılarak devam ettiği öğrenildi.
