2020 yılı için belirlenecek asgari ücret zammı için toplantılar sürmeye devam ediyor. 3 sendikanın asgari ücret için belirlediği fiyat TİSK’in tahmininin üzerinde

GELECEK HAFTA BELİRLENECEK

Türk-İş’in en az 2.578 sınırına ulaşmalı dediği asgari ücret için Hak-İş ve DİSK de aynı oranda ısrarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde TİSK yetkilisinin yaptığı açıklamada devlet desteğiyle birlikte asgari ücretin 2 bin 262 TL’den daha yüksek olamayacağı söylenmişti. Ardından yapılan üçüncü toplantıyla birlikte sadece gıda masraflarına 100 TL devlet desteği yetersiz bulunmuştu. TİSK ülkenin ekonomik iniş çıkış ve enflasyon grafiğini düşünerek bu rakamın yetersiz olduğunu savunmuştu.

GERİ ADIM ATMAYIZ

Hak-İş, DİSK Türk-İş 2 bin 578 TL’den aşağı bir ücreti kabul etmeyeceklerini belirtti. TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat “Türk-İş’in 32 yıldır yaptığı araştırmalar sonucu yaşam maliyetinin daha önce 2 bin 578 lira olduğunu ifade etmiştik. 2 bin 578 liranın altında olmamak koşuluyla bunun üzerinde bir rakamı değerlendirmeye alırız, altında bir rakamı değerlendirmeye almayız” ifadelerine yer verdi.