Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 1927’de tasarlanan askere alım kanununda düzenlemeye gidileceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Hulusi Akar, askerliğe başlama sistemini kapsayan kanun için yetkili kuruluşlarla görüşüp daha anlaşılır bir sistem içeren kanunun önümüzdeki süreçte yürürlüğe gireceğinden söz etti.

GENÇLERİN HAYATI ÖNCELİK OLACAK

Hazırlanacak kanunda Tük Silahlı Kuvvetleri’nin işleyişini sekteye uğratmaması ve gençlerin özellikle eğitimlerine ve kariyerlerine zarar gelmemesi yeni düzenlemedeki asıl kriter olacak.  Akar, devamlılığı olan bir kanun tasarladıklarını ve yeni sistemde erkeklerin en az bir ay eşit bir şekilde eğitim almaları gerekecek.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

Milli Savunma Bakanı Akar, son dönemlerde Türkiye’nin gündemine oturan kadın cinayetleri ve kadına şiddet hususunda açıklamalarda bulundu. Kadınların yerinin ve toplumsal eşitliğin herkese aktarılmasını dile getiren Akar, “Er ve erbaşlarımıza da olabildiğince bunun felsefi, dini, fikri ve ruhi temel değerlerini anlatmaya çalışıyoruz. Eğitimlerden de olumlu sonuçlar alıyoruz” diyerek toplumda yerleşmiş algıları olabildiğince kırmaya çalıştıklarını ifade eden Akar, sadece kadına değil hiçbir canlıya şiddeti kabul etmediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi