Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e olan benzerliğiyle tanınan Göksel Kaya'ya sosyal medya üzerinden tepki yağdı. Cumhuriyet Bayramı, Zafer Bayramı, 10 Kasım gibi özel günlerde ortaya çıkan şahsa İsmail Saymaz ve Ersoy Dede gibi gazeteciler de tepki gösterdi.

Kendini Atatürk'e benzeterek yaşamını sürdüren Göksel Kaya hakkında gazeteci İsmail Saymaz ve Ersoy Dede, Twitter hesaplarından önemli açıklamalarda bulundu. 

AYIP ARTIK

Gazeteci İsmail Saymaz, kendini Atatürk'e benzeterek hayatını devam ettiren Göksel Kaya için şu ifadeleri kullandı: "Nasıl Atatürk soyadını kullanmak yasaksa kendisini Atatürk’e benzeterek hayatını sürdüren bu adam da engellensin. Ayıp artık". Ersoy Dede ise, "Bi de kilo ver kilo.. Atatürk yakışıklı adamdı. Palaskan patlayacak sıkmaktan. Sadece sarı saçları arkaya atmakla olmaz" ifadelerini kullandı. İki gazetecenin duruma karşı verdiği tepkiye birçok sosyal medya kullanıcısı da destek verirken kısa süre içerisinde binlerce etkileşim aldı.

140 JOURNOS BELGESELİ ÇEKMİŞTİ

Dijital platformlar üzerinden belgeseller çekerek ortaya sağlam işler çıkaran "140 Journos", Atatürk'e benzerliğiyle tanınan Göksel Kaya için de belgesel çekmişti. Yaklaşık 1 yıl önce yayınlanan video gündemi uzunca bir süre meşgul etmiş, 2 milyondan fazla görüntülenme almıştı. Göksel Kaya'nın gün içerisinde neler yaşadığıyla ilgili konulara değinilen belgeselde geçen taksici sahnesi günlerce konuşulmuştu. 

Editör: Haber Merkezi