Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan 29 Ekim reklamına tepki göstererek Atatürk'e hakaret eden Fatih Tezcan, daha öncede benzer işler ile gündeme gelmişti. Özellikle Türk Toplumu için hassas günleri seçerek infiale yol açabilecek tweetler atan Tezcan, Twitter'da yüzbinlerce eleştirinin odağı haline geldi.

KAMPANYA BAŞLATILDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü tüm Türkiye'de coşkuyla karşılanırken, Fatih Tezcan adlı sözde gazeteci bu duruma gölge düşürmek için elinden geleni yapıyor. Bir telekomünikasyon şirketinin çoğu gazeteye verdiği reklama karşı çıkaracak alçak ifadeler kullanan Tezcan şunları söyledi: "Cumhuriyet’i getiriyorum’ yalanıyla başa geçtikten sonra Devlet ve Millet düşmanlarına verdiği sözlerin gereği olarak 15 sene Cumhur’dan kaçan, Millet’in Egemenliği’nden rakı bardaklarına sığınan bir İslâm Düşmanını, 3 kuruş için tepenize oturtmaya değer miydi...”

Bu sözlerin ardından Twitter üzerinden yüzbinlerce kişi Tezcan'a tepki gösterdi. Kısa sürede hashtag'lere kadar çıkan basiretsiz açıklamalar için birçok kişi #FatihTezcanTutuklansın şeklinde kampanyalar başlatıldı. Öte yandan Ekşi Sözlük ve diğer internet mecralarında gündemi yine Tezcan oluşturdu.

Editör: Haber Merkezi